Skip to main content
search

Γέφυρες – Θήκες με Εμφυτεύματα: Τι Είναι

Οι γέφυρες – θήκες με εμφυτεύματα ή αλλιώς επιεμφυτευματικές γέφυρες τοποθετούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μετά από την απαραίτητη εκτίμηση του Γναθοχειρουργού. Η πλήρως καταρτισμένη, έμπειρη και εκπαιδευμένη ιατρική ομάδα του Oralis Dental Center εγγυάται άψογα και άμεσα αποτελέσματα με τον ασφαλέστερο τρόπο. Στόχος μας είναι ο κάθε ένας από τους ασθενείς μας να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα, όσο δύσκολη κι αν είναι η περίπτωση. 

Οι γέφυρες – θήκες επι-εμφυτευμάτων είναι μια διαδικασία που προσφέρει καλαίσθητο και μόνιμο αποτέλεσμα και αντιμετωπίζει μια γκάμα στοματικών δυσκολιών. Πρόκειται για προσθετική αποκατάσταση που χρησιμοποιείται ώστε να καλυφθεί ένα κενό χώρου στο στόμα στην περίπτωση που λείπουν ένα ή και περισσότερα δόντια.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Γέφυρες - Θήκες με Εμφυτεύματα
Γέφυρες - Θήκες με Εμφυτεύματα

Η γέφυρα δοντιών αποτελείται από στεφάνες που είναι πλευρικά ενωμένες μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη προσθετική εργασία είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Ανάλογα με το υλικό της κατασκευής τους, οι γέφυρες – θήκες δοντιών χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τις μεταλλοκεραμικές, τις ζιρκονίας, και τις ολοκεραμικές

Ο Γναθοχειρουργός αξιολογεί την οδοντιατρική εικόνα του ασθενούς ώστε να αποφασίσει το εάν είναι απαραίτητη η χρήση της γέφυρας – θήκης.

Αυτό Συμβαίνει σε 4 Περιπτώσεις:

1η Περίπτωση:

Προκειμένου να επανέλθει η ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων που ασκούνται στο στόμα κατά τη μάσηση. Στην περίπτωση που απουσιάζουν ένα ή περισσότερα δόντια, οι οριζόντιες και κάθετες δυνάμεις που ασκούνται όταν ο ασθενής μασάει δεν είναι ισορροπημένες κι έτσι επιβαρύνονται περισσότερα τα υπόλοιπα δόντια. Η λειτουργία της γέφυρας είναι η αποκατάσταση της χαμένης ισορροπίας και η αποφυγή των τραυματισμών των φυσικών γερών δοντιών. 

2η Περίπτωση:

Με στόχο την άψογη αισθητική εικόνα και την βελτίωση της ικανότητας της ομιλίας, μπορούν να τοποθετηθούν γέφυρες – θήκες. Ειδικά στην περίπτωση που απουσιάζουν ένα ή περισσότερα δόντια της πρόσθιας περιοχής και η εικόνα δεν είναι καλαίσθητη, οι γέφυρες – θήκες είναι μια βασική λύση.

3η Περίπτωση:

Όταν λείπει ένα ή περισσότερα δόντια, επειδή τα γειτονικά δόντια επιβαρύνονται, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί γέφυρα – θήκη. Έτσι τα δόντια που περιβάλλουν τα χαμένα δόντια δεν στρίβουν και δεν ολισθαίνουν προς το κενό που έχει δημιουργηθεί, αλλά αντιθέτως προστατεύονται και λειτουργούν άρτια.

4η Περίπτωση:

Στις περιπτώσεις που λείπουν ένα ή και περισσότερα δόντια, η διαδικασία της μάσησης γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη για τον ασθενή. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση επιεμφυτευματικής γέφυρας – θήκης ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η μάσηση.

Εξειδικευμένη Ιατρική Ομάδα

15

Χρόνια Εμπειρίας

10000

Διαδικασίες Τοποθέτησης

1000

"Δόντια Σε 1 Μέρα"

98

Επιτυχία

Γέφυρες - Θήκες με Εμφυτεύματα: Ποια Είναι η Διαδικασία

Συνεδρία 1η:

Ο Γναθοχειρουργός δημιουργεί μια βάση με τα γειτονικά δόντια, τροχίζοντάς τα έτσι ώστε να τοποθετηθεί η γέφυρα – θήκη. Ακολούθως, γίνεται χρωματοληψία ώστε να διασφαλιστεί ότι το φυσικό χρώμα των δοντιών του ασθενούς ταιριάζει με το χρώμα της γέφυρας. Χρησιμοποιώντας τον ενδοστοματικό σαρωτή, ένα από τα πιο υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα, παίρνει το αποτύπωμα των παρασκευασμένων δοντιών ψηφιακά, το οποίο να το στείλει στον οδοντοτεχνίτη. Εκείνος κατασκευάζει με τη σειρά του τη γέφυρα. Ο Γναθοχειρουργός τοποθετεί την προσωρινή γέφυρα για λειτουργικούς και αισθητικούς σκοπούς.

Συνεδρία 2η:

Στο δεύτερο στάδιο, ο Γναθοχειρουργός αφαιρεί την προσωρινή γέφυρα που είχε τοποθετήσει και δοκιμάζεται ο μεταλλικός ή κεραμικός σκελετός της μόνιμης γέφυρας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η άψογη εφαρμογή της γέφυρας στα δόντια και η σταθερότητά της. Εν τέλει, ο Γναθοχειρουργός επανατοποθετεί την προσωρινή γέφυρα στα δόντια. Στις μέρες μας, είναι πολύ πιθανό να παραληφθεί το δεύτερο στάδιο και να ακολουθήσει κατευθείαν η διαδικασία απευθείας στο τρίτο, καθώς η χρήση του ψηφιακού αποτυπώματος ενθαρρύνει την άψογη εφαρμογή.

Συνεδρία 3η:

Πρόκειται για την τελευταία συνεδρία αφαιρείται η προσωρινή γέφυρα και τοποθετείται η μόνιμη γέφυρα που συγκολλάται στο δόντι και είναι αδύνατο να αφαιρεθεί από τον ασθενή. Αυτό αποτελεί ουσιαστικά το τελικό στάδιο της τοποθέτησης γέφυρας – θήκης στα δόντια. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Τα φυσικά δόντια του ασθενούς δεν ξεχωρίζουν από τη γέφυρα που έχει τοποθετηθεί, ενώ η διάρκεια της αντοχής της είναι 10-15 χρόνια. 

Όσο καλύτερα φροντίζει ο ασθενής τη στοματική του κοιλότητα, τόσο πιο μακροπρόθεσμο είναι το αποτέλεσμα. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να κάνει λεύκανση στα δόντια, τότε πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη λεύκανση και έπειτα να τοποθετηθεί η γέφυρα.

Η κατασκευή και η εφαρμογή της γέφυρας – θήκης δοντιών είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που βασίζεται όμως στην λεπτομέρεια ώστε να υπάρξει ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε όλα τα Πριν & Μετά
Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ